McDonough-Munger House, Denver, CO

Located on a 50-foot wide lot in Denver’s Eisenhower Park neighborhood, this house packs a lot of custom elements into a restricted space. Developed by the owner, a property with 100-foot frontage was divided in two. Designing two new homes at the same time meant the side yard of this house would face the non-active side of the adjacent house. ¬†Effectively, this produced a zero-lot-line condition, but handled through easments and design. By this strategy, privacy is maintained for both homes.

Streetscape at night.
Streetscape.
Entry closet.
Kitchen.
Garden walk.
Basement art niche.
Living room.
Garden walk to front porch.
Dining room.
Dining room.
Bath.
Basement wine cellar located under stairs.
Living room fireplace.
Zero lot line concept: the two subdivided lots are “A” and “B”. This project is on lot “B”.